Gott kaffe är inte att underskatta. Det kan vara skillnaden på ett bra och ett dåligt möte, anledningen till att arbetsdagen rullar på lite smidigare och sätter igång samtalen på rasten. Med noga utvalda maskiner och personlig service gör vi det enkelt för dig att fatta rätt beslut – även när det gäller kaffe.

En perfekt kopp kaffe är mer än koppen framför dig. Mycket mer. 
Den representerar vårt hållbarhetsarbete och sociala ansvar, vilket vår framtid är beroende av.

Hållbarhet i alla former står sedan länge högt upp på vår agenda. Och det är inte konstigt. Det handlar om att säkerställa en hållbar framtid för våra odlare, framtida generationer och vår planet. Att kunna njuta av gott kaffe som odlats med respekt för människor och miljö – etiskt och rättvist. Vi väljer certifierade produkter och arbetar kontinuerligt med att utveckla vår tjänst. Vi vill helt enkelt vara det mest hållbara och innovativa kaffeföretaget i Sverige.

Människor

Utan människor, inget Café Bar. Så enkelt är det.
Vår mångsidiga och talangfulla personalstyrka är kärnan i vårt företag och anledningen till att vi är där vi är idag. Vi kommer alltid sträva efter att utveckla och stötta våra medarbetare att uppnå sina individuella mål. Café Bar ser dig för den du är – dina kunskaper, färdigheter och erfarenheter, oavsett vem du är och var du kommer ifrån.

Produkter och tjänster

För att kunna erbjuda ekologiska, rättvisa och etiskt oldlade bönor arbetar vi kontinuerligt med att säkerställa kvalitet, miljöhänsyn och schyssta arbetsförhållanden hos våra leverantörer – en hållbar framtid för odlarna och vår planet. Hur plantorna odlas, hur förädlingsprocessen ser ut och hur produkterna förpackas är alla viktiga faktorer.
Detta kan vi säkerställa genom certifieringar som Rainforest Alliance, Fairtrade, EU-lövet och KRAV-märket. Genom att erbjuda Svanenmärkt kaffetjänst

Våra egna kaffemuggar är fria från plast och tillhörande lock är tillverkat av bagass (restprodukt vid pressning av rörsocker) och träfibrer.

Ingredienser

→ 1 st Espresso, enkel
→ 150 ml tonic
→ Isbitar
→ 1 strimla citronskal

Vårt engagemang

Projekt: Vatten räddar liv

Klimatkrisen drabbar barnen värst. Vatten är inte bara livsnödvändigt. Det är även avgörande för att kunna leverera den perfekta koppen.
Tillsammans med Erikshjälpen stödjer vi ett vattenbrunnsprojekt i Etiopien, kaffets ursprungsland. Projektet startade 2018. 12 brunnar är planerade att borras och försörjer mindre samhällen med bland annat skolor och odlingar. Under 2020 färdigställdes två nya brunnar. Vattnet pumpas upp med hjälp av solenergi. Personal utbildas på plats för att få lång livslängd på pumpar, solenergi och brunnarna.

Sponsor: Generation Pep!

Café Bar Sverige AB är stolta sponsorer av Wake Me Up. Övergången från ungdom till vuxen kan vara turbulent, det är en tid i livet då stora val ska göras och viktiga beslut ska tas. Wake Me Up erbjuder alla 16–22 år gratis professionell coaching via videosamtal. Tjänsten kan användas av dig som tillfälligt känner dig lite nedstämd eller dig som har höga ambitioner och vill bli coachad framåt mot dina mål. Att bli hörd och känna sammanhang är en bidragande faktor till välmående, vilket i sin tur underlättar övergången från ungdom till vuxenlivet.
Tillsammans väcker vi ungas drömmar och hopp för framtiden och deras kraft att ta sig dit!

02 → A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects.