PRESSMEDDELANDE

Café Bar etablerar sig i Finland

(Jönköping, 15 augusti, 2023) Café Bar, vars kundlöfte är att servera en perfekt kopp varje gång, fortsätter sin resa som ledande leverantör av bekymmersfria fikalösningar i Sverige nu även i Finland. Företaget, som funnits sedan 1987, tar nu nästa steg utanför Sverige för att göra Nordic Coffee Alliance fullt ut. Den nya verksamheten baseras i Helsingfors och kommer att sträcka sig över hela landet.

Café Bar har sedan 2016 genomgått en kraftig tillväxt och vuxit till drygt 220 medarbetare på 27 orter vilka säkerställer att anställda på drygt 5 000 företag har alltid tillgång till en perfekt kopp. Detta innebär att Café Bar under ett år serverar cirka 20 miljoner koppar, varm eller kall dryck, runt om i Sverige. Våren 2022 startade Nordic Coffee Alliance, ett samarbete mellan Sverige Café Bar Sverige AB, Norge – Kaffeknappen och i Danmark – Stellini. Genom Café Bars etablering i Finland blir Nordic Coffee Alliance en heltäckande leverantör inom Norden.

“Vi ser vår expansion till Finland som ett naturligt steg för att svara på den ökande efterfrågan på våra tjänster. Vi har en välrenommerad historia i Finland, och det är en ära för oss att återvända till detta land med vårt koncept. Med etableringen i Finland blir Nordic Coffee Alliance heltäckande för våra pan-nordiska kunder, vilket känns extra bra! Café Bar är det personliga kaffeföretaget, där varje kopp kaffe är en chans att bygga förtroende och skapa en god stund”, säger Thomas Doyon, VD för Café Bar Sverige AB.

Den nya verksamheten i Finland kommer att fokusera på att erbjuda skräddarsydda kaffe- och fikalösningar till små och medelstora företag.

“Att vara en del av Café Bar Sverige AB:s expansion till Finland är en stor ära och en spännande möjlighet. Vi är redo att leverera den beprövade Café Bar-upplevelsen till företag över hela Finland. Vår vision är att skapa en varm och välkomnande atmosfär genom vårt kaffe och vår personliga service, och vi ser fram emot att bygga starka relationer med våra kunder här. Genom att vara en del av Café Bar-familjen kan vi erbjuda våra kunder en kopp kaffe som inte bara är perfekt i smak, utan också i kvalitet och service.”, säger Timo Pietila, VD Café Bar Finland.

Café Bars vision är att erbjuda den perfekta koppen kaffe oavsett var i Finland man befinner sig, och att fortsätta vara en pålitlig partner för företag som söker bekymmersfria kaffe- och fikalösningar. Vårt mål är att bli det mest hållbara och innovativa kaffeföretaget, med nya smarta tjänster och produkter som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.

Kontakt Café Bar Finland:

Mikko Unelius
Puh: +358 404869066
Email: mikko.unelius@cafebarfinland.com
Presskontakt: Anders Junhammar, marknadschef Café Bar Sverige AB.