Kaffekunskap 13 augusti 2024

Kaffe är 98% vatten

Kvalitet och säkerhet

Optimal vattenkvalitet
En jämn och enastående vattenkvalitet – utan oönskade ämnen som kan försämra smak och arom.

Maximal produktsäkerhet
Lång livslängd utan avbrott. Säker drift och användning.

Enkelt att använda
Café Bar erbjuder serviceavtal där filterbyte ingår, allt för att förenkla för dig som kund.

Vattnet är avgörande för smakupplevelsen

98 % av en kopp kaffe består av vatten så kvaliteten på vattnet blir avgörande för smaken som lyfter fram eller maskerar smaken ur de rostade kaffebönorna. Använd alltid färskt, rent och kallt vatten. Kallt vatten är mer syrerikt och tar bättre fram smaken ur kaffet. Vattnets hårdhetsgrad och pH-värde kan påverka smaken.

I Sverige skiljer sig vattnet åt, oftast regionalt men även lokalt, och för att hitta den bästa balansen måste du ta hänsyn till det. Mjukt vatten gör sig bättre ihop med kaffe av högre grovlek och hårt vatten med fint malda bönor. Vattenfilter mjukgör vattnet och minskar effektivt mängden av oönskade aromförsämrande ämnen som påverkar kaffet negativt.

Alla gillar gott kaffe. Den hemliga ingrediensen: vatten med god smak.

På Café Bar installerar vi alltid professionella vattenfilter som dels säkerställer vattenkvaliteten för aromen och smakens skull, men även för att kalk och andra oönskade ämnen inte ska slita på kaffe- eller vattenmaskinen i onödan.